Svet
23.05.2022. 11:21

Premijer Albanije

Rama: Za mene su Italijani Albanci koji nose Versaće

Edi Rama
Izvor: DPA POOL / SOEREN STACHE / POOL

Albanski premijer Edi Rama je, pred veliko finale "Konferencijske lige" na stadionu "Er Albanija" između rome i Fejenorda, rekao da su Albanci i Italijani slični po kulturi i mentalitetu, kao i da on ima venecijansku krv.

"Imam italijanski duh, moja baka je imala venecijansku krv, zahvaljujući njoj sam naučio vaš jezik. Za mene su Italijani Albanci koji nose Versaće. Zaista smo slični po kulturi i mentalitetu", rekao je Rama, prenosi Kosovo online. 
 

On je u intervjuu italijanskom dnevniku "Korijere delo sport" rekao da je finale "Konferencijske lige" velika prilika za Albaniju.

"Ponosni smo što čekamo ovo finale. Naša reprezentacija do pre nekoliko godina nije mogla da igra u Tirani jer je imala stari stadion koji nije ispunjavao međunarodne standarde. Sada prestonica prvi put čeka evropsko finale", rekao je Rama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kome smeta "Otvoreni Balkan"?
Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev 24.12.2021.

Potpisani sporazumi

25.12.2021. 07:05

Kome smeta "Otvoreni Balkan"?

Već od januara građani tri države trebalo bi da osete prve koristi od sporazuma potpisanih u okviru inicijative "Otvoreni Balkan“, u vidu lakšeg protoka roba, usluga i radne snage.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve