Svet
24.02.2022. 14:21
Tanjug

Kremlj

Rat u Ukrajini: Šta je cilj i koliko će to sve da traje

ukrajina, kijev, 24. 2. 2022.
Izvor: Tanjug / AP / Sergei Grits

"Vremenski okvir ruske vojne operacije u Ukrajini zavisi od toga kako ona bude napredovala prema ispunjenju njenih ciljeva, a to su demilitarizacija i denacifikacija, a ne okupacija Ukrajine", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ruska vojna operacija ima za cilj demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine", saopštio je portparol Kremlja uz napomenu da će vremenski okvir operacije definisati ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi TASS.

"Niko ne govori o okupaciji ukrajinske teritorije, ova reč je neprimenjiva ovde“, rekao je zvaničnik Kremlja.

On je pojasnio da je Putin opisao dva cilja ruske specijalne operacije za zaštitu Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao demilitarizaciju i denacifikacija Ukrajine, a da jedno i drugo predstavljaju pretnju za rusku zemlju i narod.

Peskov je rekao i da će vremenski okvir zavisiti od rezultata i napretka operacije kao i da je normalno da ga definiše glavnokomandujući, navodi TASS.

Zvaničnik Kremlja je izjavio i da većina Rusa podržava priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR, LNR) i da podrška vojnoj operaciji u Ukrajini, koje se sprovode na osnovu zahteva rukovodstva dve republike, neće pasti ispod tog nivoa.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
22.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve