RAZBESNELI JAVNOST: Policajci na kanapu vodili Afromarikanca

RAZBESNELI JAVNOST: Policajci na kanapu vodili Afromarikanca

Shutterstock


Na društvenim mrežama objavljene su fotografije teksaških policajaca koji na konjima kroz grad vode Afroamerikanca vezanog konopcem.

U subotu uveče, piše The Washington Post, u ostrvskom gradu Galveston u Teksasu službenici su uhapsili Donalda Nelija zbog sumnje da je počinio krivično delo. Imali su konje i konopac, ali nijedan patrolni automobil koji bi odveo Nelija. Zato su Nelija vezali konopcem i odveli do policijske stanice.

Fotografije pristalica ovog hapšenja postale su viralne na društvenim mrežama, a mnogi Afroamerikanci su istakli da situacija podseća na zarobljene robove iz 1800-ih.

Nakon protesta građana, šef policije Galveston-a Vernon L. Hejl III se izvinio i hapšenje nazvao “nepotrebnom sramotom” za Nelija.

Pročitajte još: “Turska će svoje interese braniti silom”

“Verujem da su naši službenici pokazali loše procenu u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju transportnu jedinicu na mestu hapšenja”, rekao je Hejl, dodajući da “policajci nisu imali zlu nameru”.

Neli je pušten na slobodu, prenosi Associated Press. Advokat njegove porodice je naveo da je način na koji se policija ophodila prema njemu “odvratan” i da je “porodica uznemirena”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar