Svet
23.10.2021. 14:20
Tanjug

Najviše do sada

Rekordno veliki broj izbeglica na granici SAD i Meksika

MIgranti
Izvor: Shutterstock

SAD su saopštile da je u proteklih 12 meseci više od 1,7 miliona migranata bilo privedeno duž granice sa Meksikom, što je najviše do sada.

Prema podacima američke Carinske i granične službe više od milion njih je vraćeno u Meksiko ili u svoje matične zemlje, a pripadnici bezbednosnih službi SAD su hapsili izbeglice iz više od 160 zemalja, prenosi BBC.

Istovremeno, istraživanja pokazuju da opada popularnost predsednika SAD Džozefa Bajdena delimično i zbog njegove imigracione politike.

Samo 35 odsto Amerikanaca odobrava njegovo pristup rešavanju ovog problema, pokazali su rezultati anketa AP-NORC Centra za istraživanje javnih poslova.

MIgranti
Izvor: Shutterstock

Bajden je obećao humaniju imigracionu politiku od one koju je sprovodio njegov prethodnik Donald Tramp, međutim američko-meksička granica je tokom većeg dela devetomesečnog Bajdenovog mandata bila pod dodatnim opterećenjem izbegličke krize.

Broj pritvaranja u fiskalnoj 2021. godini, koja je završena u septembru, najveći je u poslednjih dvadesetak godina, jer je oko 1,6 miliona izbeglica zadržano u pritvoru na američko-meksičkoj granici.

Taj broj, međutim, nije prešao 1,7 miliona još od 1960-ih godina, kada su američke vlasti počele da evidentiraju ilegalne prelaske granice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
30°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve