Svet
20.06.2021. 23:15
Tanjug

Dodik ne menja stav

Republika Srpska protiv ulaska BiH u NATO

Milorad Dodik, 20. 6. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne menja stav o vojnoj neutralnosti, odnosno da se protivi ulasku BiH u NATO.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić je ranije izjavio da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP), što je, prema njegovim rečima, poslednja stepenica za punopravno članstvo.

Dodik je, odgovarajući na pitanje o Podžićevoj izjavi, poručio da zvaničnici iz Republike Srpske deluju na osnovu deklaracije Skupštine RS, preneo je RTRS.

Podsetio je i da postoji deklaracija NATO-a sa poslednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije u NATO, a da je BiH u procesu saradnje, a ne integracije.

"Ako BiH može da uđe, ili Federacija BiH u NATO, neka uđe sutra, pa da vidimo kako će bez nas", naglasio je Dodik.

On je naglasio da se "prestane već jednom sa takvim tezama, jer nema NATO-a".

"Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje, pa ćete videti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela", naglasio je Dodik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

DODIK: Red je da o svojim životima odlučujemo sami
MIlorad Dodik, Republika srpska, BiH

"I u miru"

27.04.2021. 14:19

DODIK: Red je da o svojim životima odlučujemo sami

Milorad Dodik izjavio je da stavovi Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIC) nastavljaju da služe i povlađuju politici političkih predstavnika bošnjačkog naroda, koji, podsetio je, za građane Republike Srpske ne kažu samo da su stanovnici manjeg BH entiteta, već nas, kako je rekao, nazivaju i genocidaši.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve