Svet
04.06.2020. 19:39
CNN

Ubijeni Afroamerikanac Džordž

REZULTATI AUTOPSIJE: Ubijeni Flojd bio pozitivan na koronavirus

w_56130550.jpg

Ubijeni Afroamerikanac Džordž Flojd bio je pozitivan na korona virus, pokazala je državna autopsija.

Glavni medicinski inspektor Endru Bejker rekao je

Ubijeni Afroamerikanac Džordž Flojd bio je pozitivan na korona virus, pokazala je državna autopsija.

Glavni medicinski inspektor Endru Bejker rekao je da je tokom autopsije obavljen PSR test i da on može pokazati pozitivan rezultat i nedeljama nakon zaražavanja i bolesti, prenosi CNN.

On je dodao da je Flojd verovatno imao asimptomatsku kliničku sliku, da virus nije uticao na njegovu smrt i da verovatno nije bio ni zarazan.

Zvanični uzrok smrti je, prema kompletnom izveštaju od 20 strana koji je objavio službeni patolog okruga Henepin, bio je srčani zastoj tokom restriktivnih mera policije koja ga je privodila 25. maja.

Povezane vesti - Obama: Protesti neverovatna prilika da se narod probudi

Patolog je način smrti okarakterisao kao ubistvo, navodi Rojters.

U nalazu sa obdukcije se navodi i da je Flojd imao brojne masnice i posekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali da ne postoji dokaz da je bilo koja od tih povreda bila smrtonosna. U završnoj autopsiji stoji i da je Flojd bio srčani bolesnik, da je bolovao od visokog pritiska, a da je toksikološki izveštaj pokazao umeren nivo fentanila i metamfetamina u telu žrtve.

Obdukciju na telu Džordža Flojda radio je i nezavisni patolog koga je angažovala porodica žrtve, a prema tom nalazu, koji je objavljen 1. juna, Flojd je umro od asfiksije (nedostatka kiseonika, gušenja), odnosno, kako su rekli medicinski inspektori koji su obavili obdukciju, „usled kompresije na vratu i leđima od strane policajaca iz Mineapolisa“.

"Pritisak na desnoj strani karotidne arterije usporila je dotok krvi do mozga, a težina na njegovim leđima otežala je njegovo disanje", navedeno je.

[caption id="attachment_286679" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/TANNEN MAURY EPA-EFE/TANNEN MAURY[/caption]

Rezultat autopsije koju je naručila porodica drastično se razlikuje od nalaza zvanične obdukcije, opisanih u krivičnoj prijavi protiv Šovina.

Međutim, glavni tužilac Minesote Kit Elison preinačio je optužnicu protiv otpuštenog policajca iz Mineapolisa Dereka Šovina, koji je tokom privđenja Flojdu držao koleno na vratu iako je govorio da ne može da diše na ubistvo drugog stepena. Takođe je podigao optužnicu i protiv preostale trojice otpuštenih policajaca koji su učestvovali u hapšenju, prenosi Glas Amerike.

Oni su, prema sudskim dokumentima, optuženi za saučesništvo u ubistvu drugog stepena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve