Svet
23.08.2023. 15:35
Beta

Uništeno 13000 tona žita

Napad dronovima na ukrajinske silose u Odesi

1
Izvor: EPA / ODESA REGIONAL ADMINISTRATION /

Ruski dronovi napali su prethodne noći ukrajinske silose za žito u luci na Dunavu Izmail, saopštili su zvaničnici.

Zamenik premijera Oleksandr Kubrakov rekao je da je izvozni kapacitet luke smanjen za 15 odsto i da je uništeno 13.000 metričkih tona žitarica, prenosi Rojters.

Na udaru Rusa našla su se osmi put od izlaska Moskve iz sporazuma o izvozu žitarca i silosi u regionu Odese na Crnom moru.

Reka Dunav je postala glavna ruta Ukrajine za izvoz žitarica od urušavanja sporazuma a Izmail je glavna ukrajinska luka za izvoz preko Dunava od Rumunije.

"Rusija je uništila 13.000 tona žita kao rezultat napada dronom Šahed na luku Izmail. Oštećeno je nekoliko privatnih žitnih terminala i skladišta, kao i infrastruktura za prenos tereta", rekao je Kubrakov.

On je rekao da je uništeno žito namenjeno Egiptu i Rumuniji, a da je ukupno 270.000 tona žitarica uništeno u napadima otkako je Rusija napustila crnomorski ugovor o žitu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SAD sumnja u brz uspeh ukrajinske kontraofanzive
1

Analitičari

21.08.2023. 09:35

SAD sumnja u brz uspeh ukrajinske kontraofanzive

Posle sporog napredovanja ukrajinskih snaga u prva dva meseca kontraofanzive koju je Kijev pokrenuo za oslobađanje teritorija pod kontrolom Rusije, u SAD se sve više sumnja da će Ukrajina ove godine ostvariti ciljeve svojih ofanzivnih operacija, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve