Svet
07.03.2022. 12:10
BETA-AFP

Sankcije

Rusija ostala i bez Amerikan Ekspres-a

kartica
Izvor: Shutterstock

Američki izdavalac platnih kartica, Amerikan Ekspres, saopštio je da "obustavlja sve svoje operacije" u Rusiji i Belorusiji zbog invazije na Ukrajinu, a sličnu odluku su ranije donele Viza i Masterkard.

"Kartice Amerikan Ekspres-a izdate širom sveta više neće važiti u prodavnicama i bankomatima u Rusiji, dok kartice izdate u Rusiji neće više važiti u inostranstvu, navela je ta kompanija i dodala da je ista mera doneta za Belorusiju.

Ta najava dolazi dan posle sličnih odluka Vize i Masterkard-a.

Banka Rusije saopštila je u subotu, 5. marta,  da će sve kartice Vize i Masterkarda izdate u Rusiji i dalje važiti do njihovog isteka.

Banka je ipak preporučila da Rusi koji putuju u inostranstvo nose gotovinu ili rusku bankovnu karticu Mir, koja važi u nekoliko zemalja.

Rusija, posebno njen finansijski i bankarski sektor, na meti su sankcija velikih razmera. Sankcije su izazvale pad rublje i povlačenje mnogih stranih dobavljača sa tržišta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nakon Facebook-a, u rat se umešao i YouTube
jutjub

Ko je sledeći?

27.02.2022. 16:05

Nakon Facebook-a, u rat se umešao i YouTube

YouTube je u subotu, 26. februara, zabranio ruskom državnom mediju RT i drugim ruskim kanalima da dobijaju novac od reklama, koje se emituju uz snimke ovih medija.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
24°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve