Svet
27.06.2022. 10:09
Beta

Nemačka

Samit G7 i "ptičica" (FOTO)

Germany G7
Izvor: Beta / AP / Martin Meissner

Jedna "porodična" slika na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) koji se održava u dvorcu Elmauu u Nemačkoj, nije izgleda bila dovoljna.

Posle poziranja za grupnu fotografiju vođe SAD, Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije i Japana zajedno sa vođama Evropske komisije i Evropskog saveta, drugi put su se okupili oko drvene klupe koja ima poseban značaj u pričama o skupovima G7.

Na tom mestu su fotografi 2015. "uhvatili" tadašnju nemačku kancelarku Angelu Merkel i tadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu kako razgovaraju. Tada je Merkelova bila domaćin godišnjeg samita G7 u tom luksuznom hotelu gde se grupa sastaje i ove nedelje.

Na slici se vidi kako Merkelova gestikulira sa ispruženim rukama prema Obami koji sedi.

Današnja fotografija je bila drugačija. Na slici se vide vođe, muškarci sa otkopčanim kragnama košulja, kako stoje ispred klupe, neki od njih su se i zagrlili.  

"Moramo ostati ujedinjeni" protiv Rusije, rekao je američki predsednik Džozef Bajden saveznicima na početku samita G7.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"G7 i NATO moraju da se drže zajedno"
Bajden i Šolc

Džozef Bajden

26.06.2022. 14:15

"G7 i NATO moraju da se drže zajedno"

G7 i NATO moraju da se drže zajedno protiv ruske agresije u Ukrajini, izjavio je u Bavarskoj američki predsednik Džozef Bajden pre razgovora sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve