Svet
03.01.2023. 10:15
Beta

U Kijevu

Zakazan samit Ukrajina - EU

evropska unija i ukrajina
Izvor: Shutterstock

Ukrajina i Evropska unija održaće 3. februara u Kijevu samit na kojem će razgovarati o evropskoj finansijskoj i vojnoj podršci, saopštio je kabinet ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Zelenski je o tom sastanku na visokom nivou razgovarao s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u prvom službenom telefonskom pozivu ove godine, navodi se u saopštenju.

Oni su razgovarali o isporuci "odgovarajućeg" naoružanja i pokretanju novog programa finansijske pomoći Ukrajini od 18 milijardi evra, koji je u decembru usvojio Evropski parlament, a Zelenski je insistirao da prva rata bude isplaćena Ukrajini tokom januara.

Evropski parlament je prošlog meseca usvojio zakonodavni paket za finansijsku pomoć Ukrajini, koji uključuje i uvođenje minimalnog poreza od 15 odsto na dobit multinacionalnih kompanija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OVI događaji iz 2022. godine su promenili svet u kome živimo
Svet

Najvažniji.

31.12.2022. 09:05

OVI događaji iz 2022. godine su promenili svet u kome živimo

Kakva je bila 2022. godina? Pitanje je koje ste, sigurni smo, makar jednom postavili sebi i drugima u danima kada se polako opraštamo od nje. Svet je u predhodnih 12 meseci izgledao prilično haotično.Potresali su ga događaji koji su ga u velikoj meri menjali, ali i promenili. Koliko god se trudili, često nismo mogli da pobegnemo od možda direktno nisu imali veze sa nama, ali su direktno svakako uticali na to kako živimo i kako se osećamo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
28.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve