SAMO MALO GOJAZNIJI Tramp: Moje zdravlje je sjajno; Grišam: Zdrav koliko je moguć

SAMO MALO GOJAZNIJI Tramp: Moje zdravlje je sjajno; Grišam: Zdrav koliko je moguć

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais


Američki predsednik Donald Tramp objavio je da je “jako dobrog” zdravlja pošto je obavio prvu fazu godišnjeg sistematskog pregleda.

Tramp je juče na Tviteru objavio da je obavio prvu fazu pregleda u Nacionalnom vojnom medicinskom centru “Volter Rid” u Vašingtonu.

“Sve je veoma dobro (sjajno!). Završiću pregled iduće godine”, napisao je američki predsednik.

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

I Bela kuća je saopštila da je predsednik obavio brz pregled i neke laboratorijske testove, prenosi Rojters.

“Predvidevši da će 2020. biti veoma zauzet predsednik koristi slobodan vikend ovde u Vašingtonu da počne deo rutinskog godišnjeg pregleda”, saopštila je sekretar za štampu Bele kuće Stefani Grišam.

Upitana o glasinama da li je predsednik posetio vojni medicinski centar zbog razloga koji “nisu rutinski kontrolni pregledi”, Grišam je odgovorila: “Apsolutno ne. On je zdrav koliko je to moguće”.

Tramp se takođe sastao s doktorima bolnice i zahvalio im na brizi za ranjene američke vojnike, a potom sa porodicama pripadnika specijalnih snaga ranjenim u Avganistanu.

Pročitajte još: SAD uvele sankcije kubanskom ministru unutrašnjih poslova

“Predsednik ostaje zdrav i energičan, što pokazuju i njegovi burni nastupi pred više hiljada Amerikanaca nekoliko puta nedeljno”, rekla je Grišam.

Ona ipak nije pružila nikakve detalje o pregledu ili laboratorijskim testovima predsednika.

Kako se navodi, u februaru je doktor iz Bele kuće posle višečasovnih pregleda saopštio da je Tramp “vrlo dobrog zdravlja”.

Tramp, poznat po svojoj ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima, kao i odbojnosti prema teretani, od 2017. godine dobio je na težini gurnuvši svoj indeks telesne mase u kategoriju gojaznih, preneo je juče Rojters.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar