Svet
10.02.2023. 19:03
Beta

Severozapad zemlje

Sirija odobrila dostavu pomoći na teritorije pod kontrolom pobunjenika

1
Izvor: Beta / SANA

Vlada Sirije odobrila je da se međunarodna pomoć za postradale od katastrofalnog zemljotresa distribuira i na teritorijama pod kontrolom pobunjenika, javili su u petak sirijski mediji, a prenosi britanski BBC.

Prema navodima britanskog javnog servisa koji se poziva na agenciju Rojters, vlasti u Damasku su saopštile da će se distribucija odvijati pod nadzorom međunarodnih komiteta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i uz pomoć Ujedinjenih nacija.

Ako dostava počne to će, kako ocenjuje BBC, biti veoma dobrodošao potez s obzirom da su žitelji područja pod kontrolom pobunjeničkih grupa na severu Sirije do sada imali veoma ograničenu pomoć koju su preko teritorije Turske dopremali kamioni Ujedinjenih nacija.

U međuvremenu, kancelarija UN za ljudska prava zatražila je hitan prekid vatre u Siriji, s obzirom na posledice katastrofalnog zemljotresa koji je na jugoistoku Turske i severu Sirije usmrtio više od 22.000 ljudi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Do sada prikupljeno 7,5 miliona dinara za pomoć Turskoj i Siriji
1

Crveni krst Srbije

10.02.2023. 16:34

Do sada prikupljeno 7,5 miliona dinara za pomoć Turskoj i Siriji

Na namenski račun koji je Crveni krst Srbije otvorio za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske zbog zemljotresa koji je pogodio te zemlje, građani Srbije uplatili su gotovo 7,5 miliona dinara, saopšteno je u petak.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
24°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve