“ŠKOLA NA TREĆEM”: Od sledeće nedelje u Hrvatskoj kreće škola preko televizije

“ŠKOLA NA TREĆEM”: Od sledeće nedelje u Hrvatskoj kreće škola preko televizije

Shutterstock


U Hrvatskoj se od ponedeljka uvodi nastava za učenike osnovnih škola preko televizije, a nastavni program biće emitovan na Trećem kanalu HRT-a, saopšteno je danas.

“U skladu sa odlukom Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u saradnji s Ministarstvom nauke i obrazovanja će sudlovati u provođenju nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu”, saopštio je HRT.

Tako će od ponedeljka, 16. marta u 8 sati na Trećem programu HRT-a krenuti emisija nastavnog programa “Škola na Trećem”.

“U uslovima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a sa ciljem obezbeđivanja kontinuiteta vaspitno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje da omogući izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo obrazovanja zadužuje se da obezbedi nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu”, navodi HRT.

Nastava će pratiti programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiće se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku.

Najvažnije vesti o koronavirusu:

Kako je toalet papir postao simbol masovne panike zbog koronavirusa?

Koji su simptomi koronavirusa i kako možete da odredite razliku između Covida-19 i gripa?

Kako da sprečite da se vi ili druga osoba zarazite?

ZATVORENA 44 PRELAZA: MUP objavio spisak granica

BRNABIĆ: Formiranje dva krizna štaba za borbu protiv korone

MOMENTALNA SAMOIZOLACIJA: Arteta pozitivan na koronavirus

VUČIĆ: Širenje lažnih vesti jednako opasno kao i koronavirus

Pornhub Italijanima omogućio besplatan premijum sadržaja zbog korone

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar