Svet
29.03.2022. 13:52
Beta

Ruski ministar odbrane

Šojgu o tome do kada će trajati vojna operacija u Ukrajini

Sergej Šojgu
Izvor: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

Specijalna vojna operacija u Ukrajini će se nastaviti dok se ne ostvare postavljeni ciljevi, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Ruske oružane snage će nastaviti specijalnu vojnu operaciju dok se ne ostvare postavljeni ciljevi", rekao je Šojgu na elektronskoj konferenciji.

On je naveo da su završeni glavni zadaci prve etape specijalne vojne operacije u Ukrajini, tokom koje su Oružane snage Ukrajine pretrpele značajnu štetu.
 

"Prvo o toku specijalne vojne operacije ruskih oružanih snaga na teritoriji Ukrajine. Generalno, glavni zadaci prve etape operacije su završeni. Borbeni potencijal ukrajinskih oružanih snaga je značajno smanjen, što nam omogućava da svoju glavnu pažnju i napore usmerimo na postizanje glavnog cilja – oslobođenje Donbasa", rekao je on.
 

Prema njegovim rečima, ruska vojska tokom specijalne operacije aktivno pomaže stanovništvu samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck da uspostavi miran život.

"Aktivno pružamo humanitarnu pomoć stanovništvu LNR, DNR i, naravno, Ukrajine. Već su sprovedene 684 humanitarne akcije. Dostavljeno je 6.079 tona tereta u 210 naselja", rekao je Šojgu.

On je ocenio da ukrajinske snage nepromišljeno koriste određene vrste svog naoružanja, što stvara pretnje u različitim regionima, uključujući Crno more.

"Posledice nepromišljene upotrebe određenog oružja manifestuju se u različitim regionima", rekao je on, navodeći da je "u Crnom moru stvorena stvarna pretnja za civilnu plovidbu".

"Turska vojska je neutralisala dve morske mine kod obala Rumunije i Bosfora", dodao je Šojgu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve