Svet
11.03.2021. 20:25
Tanjug

Španija uvodi ograničenja pre, za vreme i posle Uskrs

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlasti španskih regiona, sem Madrida, složile su da ograniče putovanja tokom Uskršnje nedelje, međutim, iako odluka nije jednoglasna, moraće svi da je poštuju jer je obavezujuća.

Španski Međuteritorijalni savet nacionalnog zdravstvenog sistema (CISNS), koji okuplja šefove regionalnih zdravstvenih službi i Ministarstvo zdravlja, složilo se da ograniči putovanja tokom predstojeće uskršnje pauze i dugog vikenda od Uskrsa.

Povezna vesti - Crna Gora zaključala 11 gradova i opština

Dogovor uključuje perimetralno zaključavanje teritorija od 26. marta do 9. aprila i od 17. do 21. marta u oblastima u kojima je 19. mart praznik Očeva, prenosi španski El Pais.

Usvojene mere podrazumevaju policijski čas od 23 do 6 sati ujutru, zabranu okupljanja više od četiri osobe u zatvorenom i šest na otvorenom prostoru, dok u kućama i stanovima mogu da borave samo oni koji u njima žive.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Juan Herrero

Predviđena je i zabrana organizovanja događaja bilo koje vrste, dok se regionima savetuje da ne ublažavaju mere ranije uvedene dve nedelje pre Uskrsa, čak i ako se epidemiološka situacija poboljša.

Kako je odlučeno, sve teritorije će biti predmet perimetalne blokade, osim Kanarskih i Balearskih ostrva, međutim turistima će u tom periodu biti zabranjen ulazak.

Povezane vesti - "Fajzer" u martu isporučuje Evropskoj uniji četiri miliona doza vakcina

Odluka je doneta radi sprečavanja širenja koronavirusa i sa tim se složilo svih 17 regiona sem Madrida, ali odluka će biti obavezna za sve.

Madridski sekretar zdravlja Enrike Ruiz Eskudero rekao je da Madrid neće zatvoriti svoje granice i da će preduzeti mere za koje smatra da su odgovarajuće.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve