Svet
19.10.2019. 17:38
Tanjug

Britanski poslanici glasali

STOP! ZA DŽONSONA: Poslanici protiv sporazuma

w_55560840.jpg

Britanski poslanici glasali su za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu premijera Borisa Džonsona dok on ne bude

Britanski poslanici glasali su za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu premijera Borisa Džonsona dok on ne bude formalno ratifikovan.

Rojters navodi da će Džonsona taj korak obavezati da zatraži od EU odlaganje Bregzita.

Za amandman je glasalo 322 poslanika, dok je protiv bilo 306. To znači da parlament danas neće glasati o tome da li da odobri Džonsonov sporazum.

[caption id="attachment_248027" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/UK PARLIAMENT / JESSICA TAYLOR EPA-EFE/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR[/caption]

Ukoliko Džonson uspe da dovede do toga da se zakon izglasa u parlamentu, on bi mogao da sprovede Bregzit do 31. oktobra.

Britanski premijer je istakao da neće pregovarati sa EU o odlaganju Bregzita.

Povezane vesti - Šta tačno podrazumeva novi dogovor o Bregzitu

"Neću pregovarati sa EU o odlaganju niti me zakon na to primorava", rekao je Džonson, obraćajući se poslanicima nakon glasanja.

Rojters, međutim, navodi da ukoliko parlament ne odobri dogovor do kraja dana, zakon obavezuje Džonsona da traži od EU odlaganje Bregzita za tri meseca.

[caption id="attachment_248029" align="alignnone" width="710"]House of Commons via AP House of Commons via AP[/caption]

Ipak, Džonson kaže da će prijateljima i kolegama u EU reći isto ono što je svima govorio poslednjih 88 dana, odnosno otkako je stupio na dužnost premijera.

"Da bi dalje odlaganje bilo loše za ovu zemlju, loše za Evropsku uniju i loše za demokratiju", poručio je Džonson.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve