Svet
17.01.2022. 14:49
Tanjug

Britanski državljanin

Talačka kriza u Teksasu: "Užasan antisemitski čin terorizma"

talačka kriza u Teksasu
Izvor: EPA / RALPH LAUER

Incident u kojem je britanski državljanin uzeo četiri osobe za taoce u sinagogi u Teksasu bio je antisemitski teroristički akt, izjavio je portparol premijera Borisa Džonsona.

"Ovo je bio jedan užasan antisemitski čin terorizma", rekao je portparol novinarima i dodao da su misli premijera Džonsona sa jevrejskom zajednicom u Teksasu i širom sveta, prenosi agencija Rojters.

Američke vlasti juče su identifikovale 44-godišnjeg britanskog državljanina kao čoveka koji je uzeo četiri osobe za taoce u sinagogi u Teksasu pre nego što je tim FBI upao u zgradu i okončao sukob koji je predsednik Džozef Bajden nazvao činom terorizma.

Malik Fejsal Akram je ubijen nakon što je i poslednji talac izašao oko 21.00 čas sinoć iz sinagoge u blizini Fort Vorta, preneo je AP.

U saopštenju, FBI je naveo da nema naznaka da je neko drugi bio umešan, ali nije izneo mogući motiv.

Talačka kriza u Teksasu
Izvor: EPA / RALPH LAUER

Akram je zahtevao oslobađanje pakistanskog naučnika koji je osuđen za pokušaj ubistva oficira američke vojske u Avganistanu.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras osudila je akcije naoružanog muškarca koji je poremetio versku službu u sinagogi u Teksasu i nazvala to aktom terorizma i antisemitizma, preneo je Rojters.

"Moje misli su uz jevrejsku zajednicu i sve one koji su pogođeni užasnim činom u Teksasu. Osuđujemo ovaj teroristički čin i antisemitizam", navela je ona na Twitteru.
 

"Mi smo uz SAD u odbrani prava i sloboda naših građana od onih koji šire mržnju", istakla je ona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koncert smrti u Teksasu
Koncert Travis Skot

Travis Skot

08.11.2021. 17:25

Koncert smrti u Teksasu

Koncert američkog repera Trevisa Skota, koji je bio održan 5. novembra u Hjustonu, pretvorio se u tragediju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve