Svet
14.10.2021. 15:50
Tanjug

Filipini

Tragedija: Najmanje 19 stradalih u tropskoj oluji

Filipini poplave 14.10.2021.
Izvor: EPA / FRANCIS R. MALASIG

Najmanje 19 osoba poginulo je kada je tropska oluja Kompasu zahvatila u ponedeljak Filipine, dok se 14 vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici te zemlje.

FIlipinski zvaničnici navode da se istražuje još 11 smrtnih slučajeva, do kojih je možda došlo zbog tropske oluje, koja je pokrenula klizišta i izazvala poplave, prenosi AP.

I u Hongkongu je jedna osoba poginula kada je Kompasu dostigao snagu tajfuna dok je u sredu prelazio preko otvorenog mora južno od tog grada.

Kompasu je oslabio na nivo tropske oluje nakon što je pogodio najužniju kinesku pokrajinu Hajnan i dodatno oslabio krećući se danas ka moru i ka Vijetnamu i noseći sa sobom vetrove jačine 65 kilometara na sat.

Filipini su arhipelag sa više od 7.600 ostrva koje godišnje zahvati oko 20 oluja ili tajfuna praćeni jakim kišama,a ciklon Kompasu je 13. tropska oluja koja je od početka godine pogodila Filipine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Posle nas - potop
Poplave, klimatske promene

Klimatske promene

16.08.2021. 11:23

Posle nas - potop

I zaista čini se da samit o klimi, koji će ove jeseni biti održan u Glazgovu, predstavlja poslednju nadu da se po pitanju klimatskih promena uradi nešto značajnije. Za tako nešto biće neophodno da razum dopre do politike koja odlučujuće deluje na budućnost planete.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve