Svet
18.07.2019. 16:31
Tanjug

TRAMP OSTAJE PREDSEDNIK: Kongres odbacio predlog o impičmentu

kongresmenke.jpg

Predstavnički dom Kongresa odbacio je predlog o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih uvreda na račun četiri demokratske kongresmenke imigrantskog porekla.

Predlog o opozivu odbačen je sa ukupno 332 glasa "protiv" i 95 "za", jer su svi republikanci odbacili predlog za opoziv koji je pokrenuo demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin.

Upravo je demokratkinja, predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi sprečila stampedo demokrata protiv Trampa pre nego što se pojave dodatni dokazi koji bi mogli da ubede u glasanje i one koji su skeptični prema smeni Trampa.

kongresmenke

"Vidite da ogromna većina glasa protiv opoziva. I to je kraj toga'', rekao je Tramp novinarima kada je stigao u Severnu Karolinu na miting.

On je taj napor nazvao "najsmešnijim projektom u kojem sam ikada učestvovao".

AP Photo/Gerry Broome AP Photo/Gerry Broome

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podneo je Kongresu zahtev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porekla.

Grin je u zahtevu naveo da je Tramp izneo "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsednik.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve