Svet
31.07.2021. 11:00
Tanjug

Naređeno s vrha

Tramp pritisnut - mora da objavi poreske prijave

Donald Tramp, 31. 7. 2021.
Izvor: EPA / JUSTIN LANE

Poreske prijave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je do sada odbijao da objavi, moraće da budu predate odboru Kongresa, naložilo je američko Ministarstvo pravde.

Odbor za budžet Predstavničkog doma Kongresa izneo je dovoljne razloge kada je zatražio da mu se dostave poreske prijave bivšeg predsednika i ministarstvo finansija će morati da im predoči te informacije, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde koje je preneo Rojters.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi je, kako navodi britanska agencija, s odobravanjem dočekala ovu odluku, ističući da je pristup dokumentima stvar nacionalne bezbednosti.

"Američki narod zaslužuje da zna činjenice o njegovim (Trampovim) zabrinjavajućim sukobima interesa i o potkopavanju naše bezbednosti i demokratije dok je obavljao predsedničku dužnost", rekla je Pelosi, koja predvodi demokrate u Kongresu.

Ranije danas AP je objavio da je Donald Tramp urgirao tokom telefonskog razgovora sa zvaničnicima Ministarstva pravde u decembru prošle godine da rezultate predsedničkih izbora na kojima je izgubio od Džozefa Bajedna proglase nepoštenim, javio je danas AP.

Američka novinska agencija se poziva na jednog od učesnika razgovora koji je ručno "hvatao" beleške, Ričarda Donohija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi udarac na Trampa: Optužnica protiv njegovog saradnika
Donald Tramp

Njujork

01.07.2021. 07:32

Novi udarac na Trampa: Optužnica protiv njegovog saradnika

U Njujorku su podignute opžnice protiv kompanije bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa i njegovorg finansijskog direktora, otkriva jedna osoba upoznata sa ovim sluičajem.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve