Trampov štab uspostavio telefonsku liniju za prijavu krađe

Trampov štab uspostavio telefonsku liniju za prijavu krađe

EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN


Izborni štab predsednika SAD Donalda Trampa uspostavio je telefonsku liniju za dolazne pozive u vezi sa navodnom izbornom krađom, dok Bajdenov tim nastoji da privoli pristalice i saveznike da potvrde legitimitet izbora.

CNN navodi da je Tramp postupak prebrojavanja glasova okarakterisao kao zaveru za krađu izbora, a uspostavljanjem telefonske linije pokušava da opravda svoje tvrdnje.

Bajden, koji više od tri decenije priželjkuje osvajanje predsedničke funkcije, moraće da se bori za legitimitet sopstvene pobede ukoliko ona bude proglašena.

Povezane vesti – PREOKRET: Bajden u blagoj prednosti u Džordžiji

EPA-EFE/OLIVIER DOULIERY / POOL

EPA-EFE/OLIVIER DOULIERY / POOL

Dok se glasovi i dalje broje u njegovoj rodnoj Pensilvaniji, njegovi savetnici iza kulisa nastoje da privuku njegove pristalice i, što je još važnije, republikance da pomognu u potvrđivanju regularosti izbora.

Bajdenov štab je nakon sinoćnjeg Trampovog obraćanja u Beloj kući započeo plan koji je danas u toku kako bi privoleli njegove stare saveznike u Senatu da govore o legitimitetu izbora.

Očekuje se obraćanje demokratskog kandidata javnosti, ali nije precizirano kada bi to moglo da se desi, navodi CNN.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Koji ste bre ljudi u SAD da čekate pobedu sa jednim procentom glasova ili elektora, idioti. Što ne primenite uređenje društva i njegovo ponašanje da pobedite sa 80% glasačke mašine kao u Rusiji, Belorusiji, Srbiji, a da se ne zanosite sa nadrkane vaše pravednosti. Pobeda Bajdena ili Trampa za 1%, ludost neviđena. Počnite majmunski da primenjujete metode Istoka. Lukašenko je pobedio sa preko 80% i opozicija se buni, a kako misli da dobije izbore u moćnim SAD, uz pomoć baba Vange?

+ Ostavite komentar