TREĆI DAN PROTESTA U MJANMARU: Policija intervenisala vodenim topovima

TREĆI DAN PROTESTA U MJANMARU: Policija intervenisala vodenim topovima

EPA-EFE/NYEIN CHAN NAING


Hiljade demonstranata izašli su na ulice Mjanmara treći dan zaredom zbog svrgavanja s vlasti premijerke ove zemlje Aung San Su Ći, prilikom vojnog udara koji je organizovan pre nedelju dana.

Sve su glasniji i organizovaniji pozivi demontranata građanima da se pridruže protestima i podrže kampanju građanske neposlušnosti protiv vojnog udara koji je izazvao i veliki broj negativnih reakcija širom sveta, prenosi Rojters.

“Mi, medicinski radnici, predvodimo ovu kampanji i pozivamo sve vladine službenike da se pridruže pokretu građanske neposlušnosti”, poručila je medicinska sestra iz državne bolnice u najvećem gradu Jangonu.

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

Demontracije održane tokom vikenda su najveće u poslednjih 14 godina, od 2007. godine kada su budistički kaluđeri pokrenuli tzv. Šafransku revoluciju koja je doprinela demokratskim promenama u Mjanmaru.

Povezane vesti – Biraj kako general naređuje

U agencijskom izveštaju se navodi da se na video snimcima vidi kako policija u prestonici Najpjidu ispaljuje salve iz vodenih topova na hiljade demonstranata i čini se da je više njih tada i povređeno.

AP Photo

AP Photo

Protesti su do sada bili mirni, ali primećeno je kretanje konvoja vojnih vozila što izazova zabrinutost da bi to moglo doći do konfrontacije između službi bezbednosti i nezadovoljnih građana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar