Svet
08.02.2021. 12:00
Tanjug

TREĆI DAN PROTESTA U MJANMARU: Policija intervenisala vodenim topovima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hiljade demonstranata izašli su na ulice Mjanmara treći dan zaredom zbog svrgavanja s vlasti premijerke ove zemlje Aung San Su Ći, prilikom vojnog udara koji je organizovan pre nedelju dana.

Sve su glasniji i organizovaniji pozivi demontranata građanima da se pridruže protestima i podrže kampanju građanske neposlušnosti protiv vojnog udara koji je izazvao i veliki broj negativnih reakcija širom sveta, prenosi Rojters.

"Mi, medicinski radnici, predvodimo ovu kampanji i pozivamo sve vladine službenike da se pridruže pokretu građanske neposlušnosti", poručila je medicinska sestra iz državne bolnice u najvećem gradu Jangonu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo

Demontracije održane tokom vikenda su najveće u poslednjih 14 godina, od 2007. godine kada su budistički kaluđeri pokrenuli tzv. Šafransku revoluciju koja je doprinela demokratskim promenama u Mjanmaru.

Povezane vesti - Biraj kako general naređuje

U agencijskom izveštaju se navodi da se na video snimcima vidi kako policija u prestonici Najpjidu ispaljuje salve iz vodenih topova na hiljade demonstranata i čini se da je više njih tada i povređeno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo

Protesti su do sada bili mirni, ali primećeno je kretanje konvoja vojnih vozila što izazova zabrinutost da bi to moglo doći do konfrontacije između službi bezbednosti i nezadovoljnih građana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve