Svet
14.09.2023. 11:46
R. E.

Počela saslušanja

Tunel ispod suda u Podgorici kopali strani državljani

1
Izvor: Beta / VLADA CRNE GORE

Crnogorska policija traga za šest osoba koje se sumnjiče da su kopale tunel ispod Višeg suda u Podgorici, a iz bezbednosnog sektora je za portal RTCG rečeno da oni nisu iz Crne Gore.

Policija je pronašla i kombi za koji postoji sumnja da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu u Podgorici, saopšteno je portalu RTCG iz Uprave policije. Kombi je pronađen na teritoriji Podgorice, ali iz policije nisu želeli da preciziraju tačnu lokaciju.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici počela su ispitivanja zbog obijanja depoa Višeg suda. Na saslušanju su svi koji imaju ili mogu imati saznanja o obijanju depoa Višeg suda, a na spisku za saslušanje je i predsednik tog suda Boris Savić, prenele su Vijesti.

Tunel prokopan iz obližnje zgrade do depoa suda dugačak je oko 30 metara.

1
Izvor: Beta / VLADA CRNE GORE

Sudski veštak građevinske struke Dragan Žarković izjavio je da za iskopavanje tunela nije bila potrebna teška mehanizacija, ali jesu precizne mape.

"Neko je morao dati podatke krajnje tačke tunela, to je morao da uradi neko sa geodetskom aparaturom i instrumentima i pretpostavljam da je rađen ručnim alatom, bez upotrebe nekakvih savremenih pomagala kojima bi se to odradilo brže. Moja pretpostavka je da je to rađeno duži vremenski period možda i noću", naveo je Žarković.

Dodao je da zvuk radova kamuflirala dnevna buka, a ne isključuje ni moguchnost da su korišćene savremene tihe mašine, tzv. krtice.

"Onaj ko se bavi ovakvim stvarima, a to su organizovane kriminalne grupe, imaju savremenije tehnologije nego oni koji bi trebalo da ih sprečavaju u tome. To je problem Crne Gore", naveo je Žarković za portal RTCG.

On je naveo da je moralo da bude iskopano oko 18 kubika zemlje i da za 15 godina iskustva u veštačenju u građevini nije imao nijedan slučaj sličan ovom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar o detaljima tunela ispod suda u Podgorici: "Napad na državu"
1

"Kao akcioni film"

12.09.2023. 18:50

Ministar o detaljima tunela ispod suda u Podgorici: "Napad na državu"

Otkriveni tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, potvrdio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i dodao da je stan u privatnom vlasništvu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve