Svet
13.09.2023. 14:39
Beta

Abazović izneo sumnje

"Tunel je iskopan uz pomoć insajdera"

Dritan Abazović, ATA, 5. 8. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / R.R.

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je da podzemni tunel do depoa Višeg suda u Podgorici nije mogao biti prokopan bez "pomagača" unutar te institiucije.

Abazović, koji je zajedno s mininstrima pravde i unutrašnjih poslova Marlom Kovačem i Filipom Adžićem obišao zgradu iz koje je probijen tunel do depoa Višeg suda, novinarima je kazao da će tražiti odgovornost predstavnika Suda i ocenio da se radi o napadu na državu.

"Smatram da je ovo podrivanje države, u suštinskom i u formalnom smislu. Mislim da smo na dobrom tragu da istraga pokaže svoj uspeh. Biće održan Biro za operativnu komunikaciju, kao i Veće za nacionalnu bezbednost... Mafija, koliko god bila snažna finansijski, koliko god imala podršku unutar institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobediti državu", kazao je Abazović.

Depo Višeg suda u Podgorici obijen i do njega je prokopan tunel čiji je početak stan susedne zgrade, koja se nalazi naspram bočne zgrade suda, u centru Podgorice.

Zgrada Višeg suda je poslednjih meseci pod rekonstrukcijom, a taj deo Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg perioda. U depou su se čuvali dokumenta iz istraga, materijali zaplijenjeni tokom istraga, te značajna količina droge oduzete u policijskim akcijama.

Rukovodstvo Višeg suda u utorak je saopštilo da iz depoa nije ništa ukradeno, ali mediji su danas preneli, pozivajući se na izvore iz istrage, da su istražitelji naišli na ispreturane predmete među kojima je i onaj protiv vođe "kavačkog" narko klana Slobodana Kašćelana.

Slične indicije saopštio je i premijer u tehničkom mandatu nakon obilaska zgrade u blizini Višeg suda.

"To koliko je narko-kartel involviran u Crnoj Gori, to je iznad svega što neko može da zamisli. Smatram da su oni mnogo desetkovani i da su ovo potezi očajnika, verovatno u pravcu da se kontaminira dokazni materijal", kazao je Abazović i ocenio da je plan "osujećen", te da odgovorne treba uhapsiti.

Dnevnik Vijesti je objavio, pozivajući se na nezvanična saznanja policije, da je stan iz kojeg je prokopan tunel iznajmljen krajem jula, a da je "akcija" izvedena tokom avgusta kada je zgrada bila pod rekonstrukcijom, a većina zaposlenih u sudu i državnoj upravu na odmoru.

Zakupci stana, prema istom izvoru, su koristili lažna dokumenta, dok je vlasnica stana policiji saopštila da ih ne poznaje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar najavio kada će biti završen autoput do Crne Gore
1

Tomislav Momirović

11.09.2023. 22:51

Ministar najavio kada će biti završen autoput do Crne Gore

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović jeprecizirao je kada će biti završen autoput do granice sa Crnom Gorom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve