Svet
21.09.2023. 16:28
R.E.

Novi detalji...

Afera "Tunel": Evo kako napreduje istraga

ašov, kopanje
Izvor: Shutterstock

Počinioci koji su kopali tunel ispod Višeg suda u Podgorici, ni 10 dana nakon njegovog otkrića nisu uhapšeni, ali prema nezvaničnim saznanjima TVCG, policija i tužilaštvo su došli do novih detalja .

Zvanično nije saopšteno šta precizno nedostaje u depou Višeg suda, ali prema navodima ministra pravde Marka Kovača iz zgrade je odneseno 19 komada vatrenog oružja. Predsednik Višeg suda Boris Savić kazao je da je najmanje pet sudskih predmeta kompromtovano.

Policijski službenici i u četvrtak su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, prethodno su na tom mestu pronađene rukavice, koje su kako veruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mesta na kom je nedavno zaplenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, a nakon toga otkriveno je i da otvor u depou vodi do obližnjeg stana.

Istragom u slučaju "Tunel" rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Afera "Tunel": Poznati izvršioci ali ko je nalogodavac? (FOTO)
1

Podgorica

19.09.2023. 08:22

Afera "Tunel": Poznati izvršioci ali ko je nalogodavac? (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je da su identifikovani gotovo svi oni koji su učestvovali u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, ali da je važnije ko su nalogodavci dela.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve