Svet
17.03.2022. 13:05
Beta

Hitna izgradnja bolnica

U Kini opet haos zbog korone!

kina, korona
Izvor: Shutterstock

Kineska provincija Đilin utrkuje se sa vremenom kako bi izgradila više improvizovanih bolnica, nakon što se našla na udaru novog talasa kovida-19, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Završena je izgradnja osam improvizovanih bolnica sa 11.488 kreveta i uspostavljena su dva privremena karantinska objekta, sa 662 sobe za izolaciju, navele su zdravstvene vlasti na konferenciji za novinare.

Kongresni centar u glavnom gradu provincije Čangčunu, koji je pretvoren u improvizovanu bolnicu, počeo je da prima prvu grupu pacijenata. Obezbeđuje više od 1.500 kreveta.

Provincija Đilin ulaže sve napore da završi izgradnju još dve improvizovane bolnice i još pet privremenih karantinskih lokacija sa 27.555 soba, rekao je na konferenciji za novinare Gao Peng, specijalista za respiratornu i intenzivnu medicinu iz Druge bolnice Univerziteta Đilin.

Provincija Đilin je u utorak registrovala 1.456 potvrđenih lokalnih slučajeva kovida 19 i 397 lokalnih asimptomatskih prenosilaca, saopštila je u sredu pokrajinska zdravstvena komisija.

Usred nove epidemije, većina lokalnih infekcija u pokrajini registrovana je u gradovima Čangčunu i Đilinu.

Medicinska pomoć širom Kine stiže u provinciju, saopštile su lokalne vlasti u sredu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sinofarm "made in" Srbija za ceo region
lek, lekovi, vakcina

Počinje proizvodnja

15.03.2022. 14:05

Sinofarm "made in" Srbija za ceo region

Ovoga meseca kreće proizvodnja Sinofarm vakcine u novoj fabrici u Srbiji i to je vest koja se željno iščekivala u poslednjih godinu dana. Prva faza proizvodnje kineske vakcine u našoj zemlji predstavljaće punjenje i pakovanje uvezene supstance i očekuje se već krajem marta i početkom aprila. Mesečno biće proizvedeno oko tri miliona doza Sinofarm vakcine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
29.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve