Svet
27.11.2021. 22:10
Tanjug

Hrvatska

U Zagrebu novi protest zbog kovid potvrda

Protest u Zagrebu
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

U Zagrebu se održao novi protest protiv kovid-potvrda, a okupilo se više od hiljadu demonstranata.

Kako javlja portal Indeks, učesnici Belog tihog marša, koji je danas treći put krenuo s Trga Francuske Republike u Zagrebu, u povorci su došli na Markov trg, gde im je policija prvo blokirala prolaz, ali se njih oko 500 ipak probilo tamo zaobilaznim putem gde je bilo zakazano okupljanje za 17 časova.

"Dve osobe su privedene. Utvrđuju se sve okolnosti o čemu se tačno radi. Kriminalističko istraživanje je u toku", rekli su za Indeks iz zagrebačke policije.

Protst u Zagrebu
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Beli tihi marš bila je jedna od dve povorke koje su se spojile na glavnom zagrebačkom trgu prošle subote, kada se održao veliki protest, na kojem se okupilo 20-ak hiljada ljudi.

Organizatori su najavili da će današnji protest biti drugačiji od onoga prošle subote i da ne bi trebalo biti ni transparenata ni govornika, a demonstranti su pozvani da dođu u belom i ponesu belu sveću i beli balon.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Verujem da smo daleko od protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji"
Branislav Tiodorović

Branislav Tiodorović

22.11.2021. 11:00

"Verujem da smo daleko od protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji"

Ja sam za uvođenj kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kroznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
07.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve