Vesti
22.11.2021. 11:00
Tanjug

Branislav Tiodorović

"Verujem da smo daleko od protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji"

Branislav Tiodorović
Izvor: FOTO TANJUG / Dimitrije Nikolic

Ja sam za uvođenj kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kroznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije relano i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.
 

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv koronamera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko od protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

On je naglasio d aje od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske ovjekte do 30 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocenio je Tiodorović.
 

On je rekao da Krozni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine?" upitao je Tiodorović kometarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kon: Ne odustajemo od strožih mera dok ne uđemo u bezbednu zonu
Branislav Tiodorović i Predrag Kon

Epidemiolog naglašava

08.11.2021. 10:51

Kon: Ne odustajemo od strožih mera dok ne uđemo u bezbednu zonu

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će kovid propusnice, koje će od danas biti na snazi od 20 časova umesto od 22 časa, dovesti do blagog pada novozaraženih u narednih nedelju do dve.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve