Uspela Benonova strategija za Evropu

Uspela Benonova strategija za Evropu

Foto: AP/Evan Vucci


Krajnje desničarska stranka Nacionalni front (NF) Marin Le Pen osvojila je najviše glasova na izborima u Evropskom parlamentu u Francuskoj i tako porazila Emanuela Makrona i njegovu partiju Republika u pokretu.

Ankete su pokazale da je za NF glasalo 24 odsto građana, u poređenju sa 22,5 procenata koliko je osvojila Makronova partija. To znači da će Le Penova u Parlamentu imati 24 mesta, dok će Makron imati 23 poslaničke stolice.

Shutterstock

Shutterstock

Dobar rezltutat partije Nacionalni front pokazuje da je strategija Stiva Benona, nekadašnjeg savetnika američkog predsednika Donalda Trampa, uspela u Evropi. Naime, kako smo već pisali, Benonu je glavni cilj bio da desničari osvoje veći broj glasova na izborima za Evropski parlament i da Le Penova pobedi Makrona.

Iako je Benon tvrdio da njegova poseta Parizu, uoči glasanja za zakonodavnu instituciju EU, nema nikakve veze sa Le Penovom i da se nije sastajao sa njom lično, on je ipak imao susreta sa njenim funkcionerima.

Više o rezultatima izbora za Evropski parlament pogledajte ovde.

Oni su izjavili da Le Penova nije znala za njihov susret sa Benonom, a on je negirao da je imao bilo kakvu ulogu u kampanji i rekao da je u Francuskoj samo kao posmatrač. U razgovoru s francuskim medijima, insistirao je na tome da Marin le Pen nije potrebna njegova pomoć da bi pobedila. Liderka Nacionalnog fronta je takođe negirala navode novinara, rekavši da nije ni znala da je glavni protagonista desnice u francuskoj prestonici.

Međutim, više je nego jasno da je Le Penova uz pomoć Benona, analiza i istraživanja koja je radio, uspela da pobedi Makrona u domovini.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar