Svet
22.04.2019. 13:36
R. E.

Vlada Šri Lanke: Propustili smo da reagujemo na upozorenja (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlada Šri Lanke saopštila je da je za simultane napade na crkve i hotele, koji su se desili na Uskrs, odgovorna ekstremistička grupa "National Thowheed Jamth" (NTJ), dok je napad izveden uz pomoć internacionalne mreže.

https://youtu.be/um2dDr4zj74

Vlada je potvrdila i da je tokom poslednjih dvadesetak dana tri puta stiglo upozorenje na mogućnost napada, a da je jedno od njih stiglo svega 10 minuta pre nego što su bombe eksplodirale. Uz to, priznali su i da su propustili da deluju, piše "Miror".

https://twitter.com/MirrorBreaking_/status/1120242905581535232

Ministar zdravlja Šri Lanke za napade je okrivio "lokalnu ekstremnističku grupi" i dodao da je većina napada bila samoubilačke prirode.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/M.A. PUSHPA KUMARA

Policijski zvaničnici saopštili su ranije da je napade izvršilo sedam bombaša samoubica, koji su već juče uhapšeni. Podsećamo, u serije gotovo istovremenih eksplozija na osam lokacija u Šri Lanki u poginulo je 290 ljudi, a ranjeno više od 600 osoba.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
3°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve