Svet
14.12.2023. 19:25
Beta

Zbunjen ruski predsednik

Kad Putin sretne... Putina?! (VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP Pool / Alexander Zemlianichenko

Da li je moguće zbuniti Vladimira Putina? O, da...

Ruski predsednik Vladimir Putin izgledao je vrlo zbunjeno kada se suočiio s verzijom sebe generisanom veštačkom inteligencijom (AI) tokom maratonskog onlajn i TV nastupa tokom kojeg je odgovarao na probrana pitanja novinara i građana.

Putinov "dvojnik" iskoristio je priliku da mu postavi pitanje, prenosi Rojters.

"Vladimire Vladimiroviču, zdravo, ja sam student državnog univerziteta u Sankt Peterburgu. Hteo bih da pitam da li je tačno da imate mnogo dvojnika", rekao je Putinov dvojnik, izazivajući smeh u punoj dvorani u Moskvi.

"Da pitam i kako gledate na opasnosti koje u naše živote donose veštačka inteligencija i neuronske mreže", dodao je dvojnik koji je izgledao kao Putin i govorio njegovim glasom.

Pitanje je izazvalo oklevanje kod Putina što mu se retko dešava, a bio je već u četvrtom satu odgovaranja na pitanja građana na maratonskoj onlajn konferenciji.

"Vidim da možda ličiš na mene i govoriš mojim glasom. Ali sam razmišljao o tome i samo jedna osoba može biti kao ja i govoriti mojim glasom, i to ću biti ja", rekao je Putin, a potom dodao: "Uzgred, to je moj prvi dvojnik".

Često se spekuliše posebno u zapadnim medijima da Putin ima jednog ili više dvojnika da umesto njega nastupaju na nekim javnim skupovima. Kremlj je to demantovao. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Može li veštačka inteligencija da bude novi izumitelj?
vestačka inteligencija, AI

Patenti

22.07.2023. 20:20

Može li veštačka inteligencija da bude novi izumitelj?

​​​​​​​Grupa pravnih stručnjaka vrši pritisak na patentne agencije, sudove i kreatore politike da se pozabave pitanjem kao generativnim AI izgleda na ivici invazije na još jedan jedinstveni ljudski poduhvat.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve