VODE SVOJ RAT: Severna Koreja testirala raketni bacač

VODE SVOJ RAT: Severna Koreja testirala raketni bacač

EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY


Severnokorejski list Rodong Sinmun objavio je da je ta zemlja testirala veliki višestruki raketni bacač kako bi proverila taktične i tehničke karakteristike bacača.

Kako je naglašeno, test je bio uspešan, međutim list nije precizirao da li je lider Kim Džong Un bio prisutan prilikom lansiranja raketa, prenosi Tas s.

Južnokorejski načelnik generalštaba saopštio je da je Pjongjang lansirao dve kratkodometne balističke rakete sa istočne obale iz grada Vonsan i da su one letele 410 kilometara pre nego što su pale u more, prenosi BBC.

“U situciji kada se čitav svet bori sa virusom Covid-19 ova vrsta vojnih vežbi je veoma neprimerena i pozivamo na njeno obustavljanje”, navodi se u saopštenju Generalštaba.

 EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

To je ujedno četvrti put da je Severna Koreja lansirala rakete – 2., 9. i 21. marta, objavila je severnokorejska KCNA agencija i dodala da je sve probe nadzirao Kim Džong Un.

Povezane vesti – KORONA U SVETU: Više od 600.000 zaraženih, preminulo 27.417 ljudi

Severna Koreja tvrdi da u toj zemlji nema zaraženih novim korona virusom, mada stručnjaci sumnjaju u to.

 EPA-EFE/KCNA   EDITORIAL USE ONLY

EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Ta zemlja ranije je objavila da će se redovna sednica Vrhovne Narodne skupštine održati po planu 10. aprila, a analitičari predviđaju da će se na njoj okupiti oko 700 osoba.

Severna Koreja graniči se sa Kinom u kojoj je i izbila infekcija Covid-19, a američki vojni zvaničnik kaže da je gotovo siguran da postoji taj virus u Severnoj Koreji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar