KORONA U SVETU: Više od 600.000 zaraženih, preminulo 27.417 ljudi

KORONA U SVETU: Više od 600.000 zaraženih, preminulo 27.417 ljudi

Zoltan Balogh/MTI via AP


Broj zaraženih koronavirusom u svetu premašio je 600.000 i sada iznosi 600.835, a do sada je preminulo 27.417 ljudi, dok se 133.426 oporavilo, podaci su Worldometra.

Najteža situacija je u Italiji, gde je od koronavirusa preminulo 9.134 ljudi. Kako je juče saopšteno u toj zemlji je za samo 24 sata zabeleženo 969 smrtnih slučajeva što je najveći broj smrti u jednom danu, a potvrđeno je 5.909 novih slučajeva.

AP Photo/Antonio Calanni

AP Photo/Antonio Calanni

Najveći broj zaraženih sada imaju SAD, gde su za samo 24 sata potvrđeno 14.602 slučaja. U toj državi do sada je preminulo 1.536 ljudi.

Broj preminulih od koroanvirusa porastao je i u Španiji, gde je za 24 sata zabeleženo 769 novih smrtnih slučajeva, čime ukupan broj umrlih iznosi 4.858. Takođe, porastao je i broj zaraženih sa 56.188 na 64.059.

Kina je danas prijavila 54 nova slučaja koronavirusa, ističući da su svi importovani.

U Južnoj Koreji je boroj izlečenih put od početka epidemije veći od broja bolesnika u karantinu.

Povezane vesti – Tramp: Od korone bi moglo da umre 100.000 Amerikanaca

U Austriji je broj osoba pozitivno testiranih na koronavirus dostigao jutros 7.697, a broj preminulih porastao je za devet, na 68, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Četvoro starijih putnika preminulo je dok više od 130 osoba ima simptome slične koronavirusu na krstarenju brodom MS Zaandam kod obala Paname pri čemu je dvoje putnika sigurno pozitivno na COVID-19.

Photo by Wang Shen/Xinhua

Photo by Wang Shen/Xinhua

Britanski premijer Boris Džonson pozitivan je na koronavirus i u samoizolaciji je, ali će nastaviti da vodi borbu protiv pandemije. Prethodno je od korone oboleo i princ Čarls.

Francuski predsednik Emanuel Makron založio se danas za budžetsku solidarnost u Evropskij uniji u borbi protiv koronavirusa i istakao da “Evropa ne sme da bude sebična”.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro u petak je doveo u sumnju smrtnost u Sao Paolu od epidemije koronavirusa i optužio državnog guvernera da manipuliše brojevima u političke svrhe, ne iznoseći dokaze za svoje tvrdnje.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je zakon o paketu ekonomske pomoći vrednom dve hiljade milijardi dolara kojim treba da se umanje ekonomske posledice koronavirusa u SAD.

Šta treba da znate:

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju podova; Jeftino i jednostavno

Kako da sprečite da se vi ili druga osoba zarazite?

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju ruku?

Šta znači “imati kontakt” sa zaraženim i koje su lekarske procedure?

Kako zaštititi starije ljude od koronavirusa?

VAŽNO KOLIKO I PRANJE RUKU: Kako da najefikasnije očistite svoj telefon

Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba koronavirusa?

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar