VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU DŽONSONU: Pozvao novog premijera u Srbiju

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU DŽONSONU: Pozvao novog premijera u Srbiju

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana – navodi se u čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju je uputio novom britanskom premijeru Borisu Džonsonu.

Vučić je izrazio nadu će upravo Džonson biti prvi britanski premijer koji će, posle skoro 40 godina, posetiti Srbiju.

U meni ćete imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje naših dveju zemalja. Nadam se zato da ćete Vi biti prvi britanski premijer koji će posetiti Srbiju, posle bezmalo četrdeset godina. Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana, što bi mi u Srbiji poštovali i cenili.

Povezane vestiKorbin: Džonson nije dobio podršku države

Poštujući doprinos Velike Britanije Berlinskom procesu i saradnji na Zapadnom Balkanu, želim da još jednom istaknem da će Srbija, vodeći politiku mira, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak Srbije i regiona. U isto vreme želim da zahvalim britanskoj vladi što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji – navodi se u čestitki predsednika Vučića”, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar