Svet
07.10.2019. 15:37
Srna

"ZNALA JE ZA LAŽI I PREVARE" Tramp: Možda je Nensi Pelosi odgovorna za izdaju

w_55455755.jpg
Izvor: EPA / SHAWN THEW

Predsednik SAD Donald Tramp, suočen sa istragom koja može dovesti do njegovog opoziva, kritikovao je liderku demokrata u Kongresu Nensi Pelosi i rekao da je ona možda odgovorna za izdaju.

"Nensi Pelosi je znala za sve od mnogih laži Alana Šifa i za sve velike prevare počinjene nad Kongresom i američkim narodom", napisao je Tramp na Twitteru o predsedniku Komisije za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Adamu Šifu.

Predsednik SAD je oštro kritikovao Šifa zbog njegove karakterizacije Trampovog telefonsog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i rekao da je Šif pomogao u sastavljanju dojavljivačeve prijave, koja je u centru istrage.

Tramp nije predstavio dokaze za ovu tvrdnju.

Američki predsednik je u telefonskom razgovoru 25. jula izvršio pritisak na Zelenskog da pokrene istragu o sinu bivšeg potpredsednika SAD i aktuelnog kandidata demokrata za predsedničku nominaciju Džozefa Bajdena.

Povezane vesti – SAD povlače trupe iz Sirije

Demokrate smatraju da to predstavlja zloupotrebu ovlašćenja.

Šif, kojeg je Pelosijeva odabrala da vodi istragu o opozivu, rekla je tokom saslušanja prošlog meseca da sažetak slučaja izgleda kao opis "istrage o klasičnom organizovanom kriminalu".

Tramp je više puta kritikovao Šifa zbog opisa njegovog telefonskog razgovora.

Portparol Šifove komisije priznao je prošle sedmice da se dojavljivač obratio ovom telu da bi dobio sugestije pre nego što je podneo prijavu povodom Trampovog pokušaja da od Ukrajine dobije istragu protiv Bajdenovih. Nema dokaza da su Šif ili članovi komisije pomagali u sastavljanju prijave.

"Zbog ovoga je Nervozna Nensi kriva kao i Mali Adam Šif za velika krivična dela, prekršaje, čak i izdaju - napisao je Tramp.

On je dodao to znači da oni i svi koji su sarađivali sa njima moraju odmah biti opozvani.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve