Svet
25.03.2024. 20:15

Predsednik Hrvatske

Milanović: "Te fore 'izađi i bori se', nije meni do debate s Plenkovićem"

Zoran milanović
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da mu nije do debate sa premijerom Andrejem Plenkovićem i da nije razmišljao o ostavci na mesto predsednika Republike.

Milanović je novinarima u Zadru, gde je učestvovao na obeležavanju Dana univerziteta, rekao da je odluka Ustavnog suda da ne sme biti kandidat na parlamentarnim izborima - pucanj u prazno, prenosi Hina.

"Te fore 'izađi i bori se', nije meni do debate s Plenkovićem. Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije jamstvo za dobiti izbore", kazao je Milanović.
 

Rekao je da HDZ želi da on da ostavku da bi mogli sve do kraja da zarobe i dodao da nije baš tako naivan.

"Ja dam ostavku i Ustav određuje ko me nasleđuje. Onaj ko me nasledi, daje ostavku i on određuje ko će njega naslediti. A što ako taj treći daje ostavku? Vidite koliko je to nastrano tumačenje. Dakle, HDZ odlučuje", rekao je Milanović.
 

"Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidovao jer ste me naterali na to", istakao je i dodao da Plenković "sada glumi smernog oca i dobrog ćaću, a gura razbojnike za državne tužioce".

Na pitanje da li učestvuje u kampanji, odgovorio je potvrdno i dodao da je odluka Ustavnog suda "pucanj u prazno".

"Ja sam predsednik Hrvatske izabran voljom građana, oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi. Koji su počeli truliti. To je razlika", dodao je.
 

Rekao je da više nikad neće biti član nijedne stranke, ali da mu je opredeljenje levi centar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve