Svet
18.02.2024. 14:41
Beta

Zoran Milanović

"Kad Hrvatska i Srbija učestvuju u nekom takmičenju, Hrvatska izađe kao svetski prvak"

Zoran Milanović
Izvor: HINA / Admir BULJUBASIC

Kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija učestvuju u takmičenju, videli smo i na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao prvak sveta, napisao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović na Facebooku.

On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će mu "kad dođe sezona futoškog kupusa, poslati glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika".

"Vidim da mi predsednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi takmičiti i glavicama kupusa, dobrosusedski mu mogu samo poželeti puno sreće, jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko", napisao je, između ostalog Milanović.
 

Predsednik Hrvatske u petak je ocenio da Srbija ne vodi hibridni rat, već "kupusaru od politike" jer ne može da odluči hoće li biti proevropska ili proruska.

On je tako odgovorio na pitanje novinara o izjavi ministra odbrane Ivana Anušića da Hrvatska na idućem samitu NATO želi da govori o hibridnom ratu i delovanju ruskih saveznika u jugoistočnoj Evropi, aludirajući na Srbiju.

Potom su novinari juče u Berlinu pitali predsednika Srbije o Milanovićevoj izjavi, a on je odgovorio da je politika Srbije "prava i vrhunska" i da bi "bilo dobro da i oni (Hrvatska) vode takvu politiku".

"Kupusarska politika - odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, ima Milanović još malo da sačeka - kad dođe sezona futoškog kupusa, poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika.", rekao je Vučić.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve