Svet
12.01.2024. 17:25
Beta

Aktuena tema

I Hrvati bi kao mi? Milanović o uvođenju obaveznog VOJNOG ROKA

Vojska
Izvor: Shutterstock

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je tema vraćanja vojnog roka legitimna, ali da nije reč o jednostavnoj odluci.

"O vojnom roku treba razgovarati. To nije jednostavna odluka. Ne samo politički nego organizaciono. Koliko bi bilo ljudi, jesu li to samo muškarci, gde bi ih smestili? To je moguće, ali vrlo komplikovano", rekao je Milanović na pitanje o mogućem vraćanju vojnog roka.

Upitan o izjavama predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Milanović je odgovorio da se s njegovim izjavama ne slaže i da mu je rekao "da se smiri".

"To što Dodik govori treba svakoga zabrinjavati, tako misli skoro svaki Srbin u RSu. To je stvarnost. Oni to žele kao što su Hrvati to želeli 1991. godine. Nama to ne odgovara. Ali to je stvarnost, to je realan život", rekao je Milanović.

Povodom parlamentranih, evropskih i predsedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Hrvatskoj, Milanović je ocenio da su ove godine jedino važni izbori za Hrvatski sabor, ali se njihov datum "prilagođava privatnom interesu" premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uvodi se OBAVEZNO služenje VOJNOG ROKA? Evo koliko bi trajao
Vojska

Ministar odbrane najavio

04.01.2024. 10:40

Uvodi se OBAVEZNO služenje VOJNOG ROKA? Evo koliko bi trajao

Generalštab Vojske Srbije predložio je predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri meseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve