U fokusu
11.01.2024. 08:05
R.E.

Ministarstvo odbrane

Dok čekamo odluku o OBAVEZNOM VOJNOM ROKU, pogledajte kako izgleda OBUKA (FOTO)

vojnici na obuci
Izvor: Ministarstvo odbrane

Nakon što je pokrenuta inicijativa za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, Ministarstvo odbrane omogućilo nam je uvid u fotografije sa terena na kom se realizuje provera obučenosti dobrovoljaca...

U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu realizuje se provera individualne obučenosti najmlađih vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Cilj te provere, prve za vojnike generacije "decembar 2023", je da se utvrdi njihova osposobljenost za samostalno izvršavanje taktičkih radnji i postupaka na bojištu, pravilno rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i obavljanje dužnosti organa unutrašnje i službe obezbeđenja objekata.

Vojnici prvog dana rešavaju zadatake iz taktičke obuke, dok je za drugi dan planirana provera znanja, sposobnosti i veština za upotrebu sredstava i vojne opreme, te utvrđivanje nivoa strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije.

Po završenoj proveri vojnici će biti upućeni u centre za specijalističku obuku, radi osposobljavanja za vojnoevidencione specijalnosti za koje su regrutovani, i potom u jedinice Vojske Srbije na realizaciju kolektivne obuke do završetka služenja vojnog roka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako izgleda obuka kopnene Vojske Srbije (FOTO)
vojska srbije obuka

Sombor

06.09.2023. 18:05

Kako izgleda obuka kopnene Vojske Srbije (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je kadete prve godine Vojne akademije koji su na osnovnoj obuci u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom”.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve