Svet
13.05.2023. 16:23
Beta

Hrvatska

Zoran Milanović prozvao Plenkovića, ali i susede

Zoran Milanović
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, kritikovao je premijera Andreja Plenkovića zbog javnog iznošenja informacija da dobija pretnje ocenivši da Plenković "pravi medijski šou po uzoru iz istočnog susedstva".

"Predsednik Vlade drugi dan zaredom uzbunjuje hrvatsku javnost informacijama o tome da mu prete. Ne prete samo njemu, ali samo on od toga pravi medijski šou, i to, izgleda, po uzoru iz neposrednog istočnog susedstva", napisao je Milanović na Facebook.

On je pozvao premijera da "prestane da maltretira hrvatske građane pričama o tome da je ugrožen, jer posao koji je izabrao, vođenje Vlade, traži malo više lične hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države".

"I kad se već retorički pita da li je 'najbolje da ćutimo', odgovor je: Da, ćuti o tome i pusti ljude koji su zaduženi za bezbednost u Hrvatskoj da rade svoj posao, bez sevanja reflektora iz privatne režijske komore. Malo više mere i ukusa ne bi škodilo", zaključio je predsednik.
 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku da su njemu i članovima Vlade upućene pretnje zbog čega je policija reagovala.

Plenković je to rekao novinarima komentarišući izveštaj hrvatske Bezbednosno-obaveštajne agencije za 2022. prema kojem je ona detektovala i sprečila pokušaj osnivanja paravojne grupe.

Premijer je danas u Zagrebu ponovio da se pretnje stalno događaju i da ih nikad ne treba zanemarivati, dodavši da ih je od 2016. bilo mnogo, ali da javnost time ne opterećuje.

On je poručio političkim oponentima da bi trebalo ozbiljnije da shvate u kakvom vremenu žive.

"Ne treba potcenjivati takve pretnje i zato policija i obaveštajne službe deluju i nastoje da prikupe informacije, utvrde o čemu se radi, da li neko iza njih potencijalno stoji ili ne, a to će objašnjavati MUP", rekao je Plenković ocenivši da o tome treba javno govoriti.
 

I predstavnici opozicije su kritikovali premijera zbog izjava da dobija pretnje.

Poslanik u Saboru iz stranke Most Nikola Grmoja rekao je da i poslanici dobijaju pretnje koje dolaze zajedno s političkim delovanjem, ali da, za razliku od premijera, o njima ne žele da govore.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milanović i Plenković - zabava miliona
milanović, plenković, 4. 2. 2023.

Hrvatska

05.02.2023. 06:00

Milanović i Plenković - zabava miliona

Da se čelni ljudi hrvatske države, predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, slažu kao rogovi u vreći je, praktično, politički aksiom, dakle tvrdnja koju nije potrebno dokazivati. Pa, uprkos tome, njih dvojica kao da imaju potrebu da to stalno iznova i iznova dokazuju.
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve