U fokusu
12.03.2024. 17:35
R.E.

21 godina bez Zorana

Cveće i venci... ali i sećanje koje nikada neće izbledeti (FOTO)

1
Izvor: ATAIMAGES / F.S.

Pre 21 godinu u Srbiji je ubijen Zoran Đinđić, premijer Srbije i lider Demokratske stranke.

Demokratska stranka (DS) saopštila je da su njeni članovi odali počast paljenjem sveća i polaganjem venaca na grob premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Zoran Đinđić je bio reformator, čovek koji je želeo normalnu i uređenu demokratsku Srbiju. Zločinačka ruka sprečila ga je da takva država postane naša stvarnost, na današnji dan 2003. godine", navedeno je u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Takođe, i predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) predvođeni predsednikom tog pokreta Pavlom Grbovićem, položili su venac na grob nekadašnjeg premijera.

Grbović je na društvenoj mreži Iks (X) ocenio da "Srbija nije bila spremna da prepozna i podrži političara i reformatora formata kakav je bio Đinđić, dodavši da je dužnost svih da ne dopuste da njegova vizija ode u zaborav".

Na grob Zorana Đinđića cveće su položili i članovi njegove porodice, dok su premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije položili vence ispred spomen-ploče u dvorištu Vlade, na mestu na kom je ubijen Zoran Đinđić.

Pogledajte fotografije: 

Đinđić je rođen 1952. godine u Bosanskom Šamcu, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1974. godine.

Jedan je od osnivača Demokratske stranke u kojoj je u septembru 1990. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora, a u januaru 1994. za predsednika stranke.

Posle pobede Demokratske opozicije Srbije (DOS) na parlamentarnim izborima decembra 2000. godine, izabran je za predsednika Vlade januara 2001. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve