U fokusu
21.05.2023. 10:39
D. Todorović

Stigla nam slavna glumica

Izabela Roselini iz Beograda kao "suvenir" nosi jednu kucu (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: Ekspres

"Ovo je prvi put da me niko ne pita ništa u vezi sa mojim roditeljima", rekla je slavna glumica i model Izabela Roselini na konfernciji za novinare u Beogradu.

Ćerka Ingrid Bergman i Roberta Roselinija, prvi put je došla u naš grad povodom svoje monodramu “Darvinov osmeh", koja će biti izvedena u nedelju uveče, u okviru Beogradskog festivala igreJugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Čitajući knjigu Čarlsa Darvina 'Izražavanje emocija kod ljudi i životinja' otkrila sam da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa, može otkrivati i kroz izražavanje emocija. Ova predstava je svojevrsna lekcija o evoluciji i glumi", rekla je Isabela Roselini, koja je strpljivo, ljubazno i sa osmehom, odgovarala na sva pitanja novinara, na konferenciji koja je održana u subotu, u prostorijama Nacionalnog instituta za igru. 

Glumica je objasnila da je priliku da bolje upozna životinje i zavoli ih još više, dobila nakon što je kupila imanje nedaleko od grada Njujorka, gde se preselila i napravila svoju farmu. Takođe, ona je pre sedam godina upisala i master studije tokom kojih je izučavala etologiju - ponašanje životinja.

"Provodeći vreme na farmi počela sam da snimam kratke filmove koje sam potom objavljivala na YouTube, koji su brzo postali veoma popularni, imali su mnogo pregleda, što uopšte nisam očekivala, naročito s obzirom na to da sam u svojim sedamdesetim godinama života. Ali, na taj način sam pronašla sebe u novim ulogama - ulogama režisera i pisca. Tako sam došla na ideju i da napravim film 'Darvinov osmeh', koji govori upravo o izražavanju emocija. Znate, kada se omsehnete, svuda u svetu će vas razumeti na isti način, bilo da ste u Japanu, Americi, Kini, Srbiji. Ali, postoje i određene gestikulacije koje se odnose samo na neku jedinstvenu kulturu i samo tu imaju određeno značenje. Čarls Darvin je smatrao da je upravo ta univerzalna gestikulaciija produkt evolucije i našeg instinkta. Moj film se, osim toga, bavi i fotografijom, u čemu takođe imam porodično nasleđe i to sa obe strane", objasnila je Izabela. 

Ona je dodala da je za njene dokumentarce specifično to da imaju jednu humorističnu notu. "Kada gledamo, na primer, čuvene BBC dokumentarce o životinjama, uočavamo da su oni veoma ozbiljni, ali kod mene to nije slučaj. U životinjama postoji nešto što izaziva smeh, a to možete da vidite i sada po ovim kucama i macama na konferenciji - oni nam prilaze iznenada i imaju neke neočekivane radnje, maze se, njuškaju nas...", rekla je glumica mazeći jednog od psa kojeg su na ovaj događaj doveli članovi Udruženju za brigu o životinjama "Beta" iz Zaječara, kojem će otići deo prihoda od prodatih ulaznica za predstavu "Darvinov osmeh". 

Lepa vest, koju smo saznali tokom obraćanja Izabele Roselini je i ta da je glumica udomila jednu malu crnu kucu iz Udruženja "Beta" i da će je odvesti na svoju farmu

1
Izvor: Ekspres

"Moja farma se nalazi na oko 100 kilometara od Njujorka, a kupila sam to zemljište pre oko 10 godina, nakon što sam prodala svoj stan u gradu. To je jedna neobična farma jer se tu zajedno nalaze različite vrste životinja, i uglavnom je reč o ugroženim vrstama, tako da tu žive zajedno ćurke, patke, kokoške, koze, ovce i, naravno, pčele."

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miki Manojlović: "Moraš biti, a ne predstavljati"
Miki Manojlović, 3. 2. 2023.

Intervju

03.02.2023. 07:00

Miki Manojlović: "Moraš biti, a ne predstavljati"

Miki Rubiroza, Paja, Mehmed, Rade Seljak, Nikodim, Bajo… svi tako različiti i tako uverljivi kao da su stvarni, a ne likovi iz televizijskih serija i filmova koje je oživeo jedan glumac. Zahvaljujući tim ulogama, ali i još skoro stotinu ostalih odigranih tokom veoma uspešne karijere koja traje od ranih sedamdesetih godina do danas, Predrag Miki Manojlović je jedan od najvećih glumaca ovdašnje filmske, pozorišne i televizijske scene.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve