U fokusu
06.09.2023. 18:05
R.E.

Sombor

Kako izgleda obuka kopnene Vojske Srbije (FOTO)

vojska srbije obuka
Izvor: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je kadete prve godine Vojne akademije koji su na osnovnoj obuci u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom”.

Ministra Vučevića dočekao je rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović i komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić.

Čestitajući najmlađim kadetima na odluci da stanu u stroj odabranih, ministar Vučević naglasio je da su oni budućnost Vojske Srbije i poželeo im sreću na vojničkom putu kojim su zakoračili.  

Govoreći o Vojsci Srbije, ministar Vučević istakao je da i u mirnodopskim uslovima ona ima mnoge zadatke i misije.

"Ono što se zove saradnja sa civilnim organima vlasti, odnosno sa stanovništvom naše države, u praksi je primenjena angažovanjem inžinjerijske jedinice Rečne flotile Vojske Srbije. Na taj način omogućeno je da dok traju radovi na rekonstrukciji mosta, koji vodi saobraćaj preko Velikog bačkog kanala, da život teče, da postoji i dalje saobraćajna veza, drumska veza između Sombora i Apatina, odnosno ovog dela naše države. I ponosan sam što je Vojska Srbije na najbrži, najodgovorniji i efikasan način odgovorila pozivu grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga i pomogla žiteljima", rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević, prilikom obilaska Prvog centra za obuku u Somboru, pozdravio je najmlađe kadete Vojne akademije koji su, kako je istakao,  ove godine uspešno prošli sve testove i upisali se na Vojnu akademiju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kfor počinje vojnu vežbu na Kosovu: Evo šta tačno obuhvata
1

Od 5 do 7. septembra

04.09.2023. 12:15

Kfor počinje vojnu vežbu na Kosovu: Evo šta tačno obuhvata

Međunarodne mirovne snage na Kosovu (Kfor) će od 5 do 7. septembra u zapadnom delu Kosova izvesti rutisku vojnu vežbu, saopšteno je iz Kfora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve