U fokusu
01.08.2023. 17:30
R.E.

Prvi put

Kad Vojska Srbije slavi slavu (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su u crkvi Svetog Marka u Beogradu, liturgiji koju je patrijarh SPC Porfirije povodom krsne slave Sveti despot Stefan Visoki, koju Vojska Srbije obeležava prvi put.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, kum slave je bio ministar Vučević, dok je domaćin bi general Mojsilović.

"Odlukom Sabora Srpske pravoslavne crkve u maju ove godine Vojsci Srbije je dodeljena zvanična slava - Despot Stefan Lazarević. Sinod SPC je na osnovu te odluke opredelio da će status vojnog hrama biti dodeljen crkvi Svetog Marka u Beogradu, s obzirom na to da u toj crkvi postoji oltar posvećen despotu Stefanu Lazareviću", navodi se u saopštenju.

Liturgiji su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, predstavnici državnih institucija, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nakon koje je patrijarh Porfirije predao generalu Mojsiloviću ikonu Svetog despota Stefana Visokog, koju je darovao Vojsci Srbije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako izgleda specijalistička obuka Kopnene vojske i PVO (FOTO)
1

Pogledajte...

25.07.2023. 08:05

Kako izgleda specijalistička obuka Kopnene vojske i PVO (FOTO)

U centrima za obuku Vojske Srbije u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2023“, koji se u ovom periodu intenzivno osposobljavaju za specijalnosti rodova i službi Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve