U fokusu
30.10.2022. 17:10
R. E.

"Manevri 2022“

Kako vežbaju specijalne snage Vojske Srbije (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Na poligonu "Pasuljanske livade“ specijalne snage Vojske Srbije, u sadejstvu sa helikopterskim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha po ciljevima na zemlji.

Aktivnosti se realizuju u okviru združene vežbe "Manevri 2022“ sa ciljem održavanja i nadgradnje sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade za izvršavanje određenih zadataka koji se mogu postaviti pred ove jedinice.

Borbeni timovi specijalnih jedinica na vežbi rešavaju taktičke zadatke i supozicije u pokretu, uvežbavaju izvođenje helikopterskog desanta i borbenih dejstava nakon izvršenog desanta u dnevnim i noćnim uslovima, i realizuju bojeva gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja. 

Istovremeno na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije snage koje su prešle u aktivnu fazu združene vežbe "Manevri 2022“ nastavljaju realizaciju taktičkih uvežbavanja i bojevih gađanja. Pripadnike Prve brigade kopnene vojske koji realizuju sadržaje protivoklopne borbe na poligonu "Orešac“ kod Vršca je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. 

Načelnik Generalštaba je tom prilikom izrazio zadovoljstvo odnosom prema zadacima i visokom motivisanošću kako profesionalnog tako i rezervnog sastava, ističući da samo maksimalno posvećeni, vrhunski obučeni i pripremljeni vojnici i starešine mogu izvršiti svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo, i na taj način osigurati mir i bezbednost građana Republike Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve