U fokusu
11.08.2023. 09:05
R.E.

Pogledajte...

Obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U okviru redovnog osposobljavanja u letnjim uslovima, izviđačke jedinice Kopnene vojske realizovale su brojne sadržaje obuke usmerene na podizanje sposobnosti za realizaciju namenskih zadataka.

Na poligonima i u terenskim uslovima, izviđači su usavršavali tehnike borenja i prošli obuku za samostalnu ishranu u prirodi. Uvežbavali su upotrebu hladnog oružja, razoružavanje i neutralisanje protivnika i obučavali se da koriste biljni i životinjski potencijal prirode kao osnovni izvor hrane, što su aktivnosti od ključnog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima čime će ovaj ciklus obučavanja u letnjim uslovima biti zaokružen.

Obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske izvodi se tokom cele godine na različitim terenima i u svim uslovima u kojima se može očekivati njihovo angažovanje, čime se obezbeđuje visok nivo osposobljenosti ovih sastava za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako izgleda specijalistička obuka Kopnene vojske i PVO (FOTO)
1

Pogledajte...

25.07.2023. 08:05

Kako izgleda specijalistička obuka Kopnene vojske i PVO (FOTO)

U centrima za obuku Vojske Srbije u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2023“, koji se u ovom periodu intenzivno osposobljavaju za specijalnosti rodova i službi Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve