U fokusu
21.11.2022. 09:57
Beta

Tema - tablice

Počeo hitan sastanak u Briselu

Brisel
Izvor: Shutterstock

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Evropskim posrednicima počeo je u ponedeljak u Briselu gde se odvijaju hitni sastanci u okviru dijaloga Beograda i Prištine, na koje je pozvala Evropska unija radi krize nastale zbog registarskih tablica na Kosovu.

Evropski šef diplomatije Žozep Borel se oko osam sati prvo sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a nakon toga je, nešto iza 9.00 počeo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon odvojenih susreta sledi zajednički, takozvani trilateralni susret između EU, Srbije i Kosova, a sa evropske strane će na sastanku osim Borela biti i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na pitanje registarskih tablica i povratak kosovskih Srba u kosovske institucije, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: Kosovo ima pravo da ukine registarke tablice KM
tablice, automobili

"Neophodna smirenost"

30.10.2022. 07:37

EU: Kosovo ima pravo da ukine registarke tablice KM

Kosovo ima pravo da postepeno ukine registarke tablice KM, ali proces treba da se odvija na način dogovoren u dijalogu Beograda i Prištine i sprovede na inkluzivan i konsultativni način, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve