U fokusu
05.03.2024. 07:20
R.E.

Carina

A u kamionu "Panamera" od 77.000 evra (FOTO)

1
Izvor: FOTO: MUP

Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac su bili zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su u 29. februara 2024. godine ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven ceo automobil.

Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova.

Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovaru je pored prijavljene robe uočen i "BMW" bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

Za vikend je i na graničnom prelazu Batrovci sprečen jedan pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil "Porsche Panamera" čija je vrednost procenjena na preko 77.000 evra.

Slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, vozač automobila je odgovorio odrično, a potom je tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

Kako domaći državljanin koji se našao za volanom, u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve