SKANDAL: Švajcarski fond: Jeremić nije u našem bordu direktora

SKANDAL: Švajcarski fond: Jeremić nije u našem bordu direktora


Partners group potvrdio da Vuk Jeremić nije član Borda direktora i da je angažovan kao spoljni saradnik u savetodavnom telu u njihovim neprofitnim organizacijama

Vuk Jeremić nije član Borda direktora investicionog fonda “Partners grup”, potvrdila je i izjavi za Antidot predstavnica za medije fonda Dženi Blinč. Prema njenim rečima Jeremić je angažovan kao “spoljni saradnik u okviru neprofitnog projekta “PG life” i to kao član Međunarodnog savetodavnog veća”. O ovoj temi Ekspres je već pisao, više pročitajte ovde.
Time je rešena misterija Jeremićevih izvora prihoda koje je sam naveo gostujući u tv emisiji zajedno sa Čedomirom Jovanovićem. U toj emisiji, Jeremić, upitan da odgovori na pitanje kako zarađuje za život, odgovorio je da je on u bordu direktora drugog najvećeg fonda na svetu “Partners grupe” iz Švajcarske.
Kojom tačno metodologijom je Jeremić došao do ovog zaključka pošto pod onim što se u svetu smatra relevantnom metodom takozvanom AUM (asset under managment), odnosno imovina i novac kojim upravljaju, “Partners grup” nema šta da traži u utakmici sa “Blek rokom”, “Vangard grupom”, korporacijom “Čarls Švab”, jer one upravljaju sa trilionima dolara. “Blek rok”, na primer, sa 6,5 triliona dolara, “Vangard” sa 5,1, “Čarls Švab” sa 3,2 triliona dolara. Ne kažemo da je 80 milijardi sa kojima upravlja “Partners grup” malo, ali je u ovim okvirima ipak beznačajno. Ako se uzme u obzir drugi metod, takozvane tržišne kapitalizacije preduzeća, odnosno koliko vrede akcije ili udeli firme, onda je rezultat opet sličan.
Dakle, da zaključimo, Vuk Jeremić nije u bordu direktora investicionog fonda “Partners grup”. Investicioni fond nije drugi najveći na svetu ni po jednom kriterijumu. Šta je razlog ove omaške javno izrečene na nacionalnoj frekvenciji? Neznanje, namera, koncept “sjajem zaseniti prostotu i neukost”, loš brief ili je novopečeni finansijski investicioni mogul uljuljkan udobnom sinekurom. Nije nam poznato i na kraju krajeva je nebitno. Bitan je prihod i profit. Bar u toj ekonomskoj lekciji Jeremić nema nedoumica.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Ranko

    Zabrinjavajuce ponasanje Jeremica,u svakom intervjuu ima informacije koje su na nivou obavestajnih,uvek mnogo lazi i imptovizacija i kad obratim paznju na govor tela,mislim da je spreman na sve o da je opasan.Ne znam kako se u psihijatriji zove ta bolest,ali se cudim svima koji su uz njega.Verovatno je motiv interes.Nema tu patriotizma,brige za narod i postenja.Cak mislim da se vufi i ko mu je gazda.

+ Ostavite komentar