Vesti
15.07.2023. 16:10
Beta

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije zove dobrovoljce za septembarsku klasu

vojska srbije
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane pozvalo je zainteresovane mladiće i devojke da podnesu prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u septembarskoj klasi.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije".

"Svi prijavljeni kandidati imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji", navodi se u pozivu.

Dodaje se da buduće vojnike očekuje mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara a da sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i NA OVOM LINKU.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Potpisan ugovor o nabavci naoružanja za Vojsku Srbije
Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

19.05.2023. 10:55

Potpisan ugovor o nabavci naoružanja za Vojsku Srbije

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je potpisalo ugovor o nabavci naoružanja sa fabrikom Zastava oružje za opremanje Vojske Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve